Beszámoló

Kedves Klubtársaim!

Ezen a héten picit már  könnyebben mozdulhattunk ki a karanténból, kicsit lazultak a vészhelyzet korlátozásai. Természetesen a korona még a fejünk fölött lebeg,  óvatosnak kell lennünk, de már látszik a fény az alagút végén.

Majdnem három hónapja, hogy nem találkoztunk, és mi tagadás nagyon hiányoztok,  hiányzunk egymásnak. Amint már írtam is, egészen csodálatos az elmúlt  időszakban a sok-sok egymásra figyelés, program javaslat, derűs hír, amelyekkel  színesítettük egymás életét, óriási köszönet érte. Az élő találkozást azonban, most, hogy picit nyílik a karantén ajtaja, semmi nem pótolhatja.

Arra gondoltunk, többen virtuálisan összedugtuk a fejünket, hogy még a nagy nyári szünet beköszönte előtt, úgy június második felében olyan jó lenne találkozni. Természetesen szabad téren, és csak akinek lenne kedve hozzá. A program: találkozunk, örülünk egymásnak..  Mit szóltok hozzá???  .

A másik dolog, amire gondoltunk:   Magunk mögött tudva a hosszú otthonlétet, amelyet ki így, ki úgy viselt, de biztos vagyok benne, hogy a sok problémán túl voltak pozitívumai is, hiszen minden rosszban van valami jó. Akinek van kedve, írjátok meg, a sok nehézségen túl, számotokra milyn pozitívumot hozott a karantén, milyen örömeitek voltak. Ez olyan örömolimpia  lenne,  ahol a jó, a pozitívum megtalálásában versengenénk egymással. Ehhez mit szóltok? Elkezdhetjük , mondjuk a jövő héten?   Minden induló versenyző felkerül a levelezőre / természetesen, amennyiben hozzájárul /.  Mit szóltok hozzá?

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Nektek nagyon szép napot, szép hétvégét, talán egy kis sétával a zöldben. Vigyázzatok magatokra!

Sok szeretettel

Alíz 

Kedves Klubtársaink!

A sok-sok munka, feladat végzése közben gyorsan szállt az idő, alig vettük észre és ismét beköszöntött az ADVENT, várakozás a legszebb ünnepre, Karácsonyra!  Közös programjaink már a lelki felkészülés, feltöltődés jegyében teltek. 2019. november 28-án egy fantasztikus koncertre gyűltünk össze, a Lanner Kvartett jóvoltából, akik a Tesszünk klub tagjainak ajándékként ajánlották fel koncertjüket, A  fantasztikus előadáson élvezhettük külföldi és magyar klasszikus zeneműveket.Jó volt elmerülni az ismert dallamok világában. Köszönjük ezt a felejthetetlen délután a zenekarnak.
2019. nov. 29-én folytatódott a zenei élvezet, Kostyál Kálmán zenész klubtagunk, segítségével, Haydn Krisztus utolsó hét szava témájában zenével fűszerezett előadását hallgathatta meg a zene iránt érdeklődő klubtagok sokasága. 2019. december 4-én a PIM-ben díjátadó volt, ahol a klub tagjai önkéntesként segédkeztek.December 1-13. között karácsonyi vásáron nagyon sok klukbtagunk tevékenykedett.
2019. december 9-én TESZÜNK karácsonyára került sor. A klubtagok és vendégeik egy kellemes délelőttöt töltöttek együtt.Jól sikerült a megható kis karácsonyi műsor összeállítás,. A szellemi “táplálékon” túl a klubtagok által készített sokféle édes, sós sütemény, mindenféle finomságok kerültek kínálásra. Pezsgővel koccintva kívántunk egymásnak Kellemes Ünnepeket, és Boldog Új Évet, s azt, hogy” jövőre ugyan itt” mindnyájan jó egészségben ismét együtt lehessünk.
2019. december 16-án a sort az Idősek Barátai karácsonya zárta, ahol karácsonyi műsorral és vendéglátással megörvendeztették az idős magányos embereket. Igazi karácsonyi hangulatot varázsolva arra a néhány órára, és szebbé téve és feloldva  a hétköznapok monotonságát.

A Klub fennállásának ötéves születésnapja

 
Október 15-én nagyon szép, jó kedélyű 5 éves születésnapot  ültünk. Volt zene, füttyszó, visszaemlékezés, koccintás és ünnepi torta. Azt hiszem mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. Partnereink velünk együtt ünnepeltek,   az ÖKA -tól kapott TESZÜNK-nek szóló  születésnapi jókívánságot finom csokoládéba csomagoltál,  ami mindannyiunknak szól.
Én pedig köszönöm mindenkinek az ” Alternatív Civil Nobel-díj”-at. és a nagyon kedvem szerinti,  ajánlással ellátott könyvet.
Scholtz-Hibay Aliz klubvezető
 
 
Néhány kép a születésnapi ünnepségről:
 
 
Kőrösi Kati születésnapi verse:
 
Nagy János füttyművész remek produkciója:
 
 
Muzsikusaink szórakoztattak bennünket:
 
Volt torta, koccintás és jókedvű beszélgetés:
 
 
 
Idősek világnapja
 
“Nem az a fontos, az ember hány éves,
csak a szíve legyen fiatal!”
Az Idősek Világnapja alkalmából a Fraknó utcai Idősek Házában rendezett ünnepség remek, bensőséges hangulatban zajlott. Ági néni és Elemér bácsi előadásában két gyönyörű vers is is lehangzott, A jókedvű, szívet-lelket felderítő közös éneklést, tapsot azonban szívszorító, megható pillanatok is színesítették. Ildikó néni, az otthon egyik lakója egy váratlan pillanatban kiperdült középre, és kerekesszékével fantasztikus táncba kezdett a zene ritmusára. Az otthon személyzete, a vendégek meghatott figyelemmel követték, némelyeknek könnyet is csaltak a szemébe a kedves idős hölgy szép mozdulatai, A közönség frenetikus tapssal jutalmazta a kerekesszékes táncot.
A test lehet esendő, de a lélek fiatalsága örök.
 
 
Kloknicer Erzsébet
önkéntes programkoordinátor
 

Évadzáró beszélgetés

Jót beszélgettünk, a nagy nyári szabadság előtt hétfő délután a Hadik kávézó teraszán. Mindenkinek szép nyarat, szeptemberben találkozunk!
Aliz

Önkéntes munka Tordason

A TESZÜNK klub 7 fős elszánt kis csapata Tordasra látogatott május 25-én. A munka paprikapalánták kapálásával és kerti bútorok festésével indult. Rövidesen leszakadt az ég, de a kitartóan zuhogó eső és a hidegfront csak a munka lendületét vetette vissza, a hatalmas jókedvet szerencsére nem. A festegetés és a harsány nevetgélés tető alatt folytatódott, míg a palánták magányosan áztak a kertben. A jókedv a munkánk és a klub bemutatását szolgáló M2 stábjára is átragadt. A rendkívül jó hangulatú, bár a végzett munka szempontjából az időjárás miatt nem túl eredményes napot az isteni pogácsa és kávé elfogyasztása koronázta meg. Legközelebb napsütést is viszünk magunkkal😉

Klocknicer Erzsi