Folyamatos segítő tevékenységeink

Idősek Barátai

Az Idősek Barátai program keretében az önkéntesek intézményekben vagy saját otthonaikban elszigetelten élő idős embereket látogatnak heti rendszerességgel. Látogatásaik során beszélgetnek az idősekkel, sétálni kísérik őket, esetenként kisebb segítséget nyújtanak (pl. gyógyszer kiváltása), társasjátékoznak, felolvasnak és más olyan, szabadidős jellegű tevékenységeket végeznek velük, melyekkel növekszik az idősek aktivitása és a világra való nyitottsága.

A Teszünk Klub önkénteseinek munkáját Klocknicer Erzsébet szervezi.

Önkéntes Központ Alapítvány

A klub önkéntesei az ÖKA számtalan rendezvényén vesznek részt.

Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok

Önkénteseink vállalták a könyvek, játékok rendezését, a kert frissitését, palántákat ültetnek és gondoznak a gyerekekkel. A kicsiknek mesélnek, rajzolnak, a nagyobbakkal közösen süteményeket készítenek, és sokat beszélgetnek!

 

 

Aladdin program

A programot a Képes Alapítvány dolgozta ki, jelenleg a klub felkészített önkéntesei működtetik. A program a generációk közötti  történetmesélés struktúrált és tervezett  módszerével a pályaválasztás, önálló életkezdés, generációk közötti konfliktusok, nehéz élethelyzetben lévő fiatalokat segíti.

A Teszünk Klub önkénteseinek munkáját Buday  Andrea szervezi.

 

 

Múzeumi Programok

Önkénteseink dolgoznak a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban.

 

Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Az egyesületben   négy fő önkéntesünk dolgozik , a Lámpás klubok tevékenységét segítik. Segítségünket a klub napokon igénylik a klub vezetők és a klub tagok.  Elvégezzük az adminisztrációs feladatokat, fogadjuk a klub tagokat és az érkező vendégeket. Segítséget nyújtunk a közlekedésben és a vendéglátásban. Minden klub havonta   több kulturális eseményen vesz részt. Az eseményen  nagy szükség van ránk, mert a klub tagjainak  egy része teljesen vak, így a közlekedésben sokat tudunk segíteni. Önkénteseink jól érzik magukat ezekben a kis közösségekben, szívesen vesznek részt a klubok életében.

A Teszünk Klub önkénteseinek munkáját Demjén Istvánné Margó szervezi .

Angol forditás

Kedves Klubtársak!
Tombol a nyár, mégis megtalálnak minket a feladatok, ha tudunk segítsünk.
Az UNICEF Magyarországnak szüksége lenne egy sürgős fordításra. Egy 3 részből álló, 6-18 év közötti gyerekeknek készített  oktatási segédanyagot kellene  angolból lefordítani két hét alatt.  Esetleg többen is eloszthatnátok egymás között.

Aki vállalni tudja, vegye fel a kapcsolatot  Hárs Verával.  – vera.hars@gmail.com, 06 70 530 0855, az elosztást is vele tudjátok megbeszélni.

További szép nyarat mindenkinek.

Szeretettel

Alíz

Önkéntes munka ÖKA

Kedves Klubtagok, Önkéntesek!

Igen a nyár ellenére továbbra is vannak még önkéntes feladatok.

Az ÖKA jelenleg futó szociális intézményeket segítő nemzetközi programjának ERASMUS+ SoVol (amiben sokan közreműködtetek már) szakmai anyagának magyarra fordításhoz kérünk segítséget. Ez egy nagyobb terjedelmű anyag így több részre lehet bontani a fordítását.

1.rész Introduction

  1. Section 1

3.Section 2

  1. Section3

talán a leglogikusabb felosztás (de az idő és kapacitás függvényében fejezetenként ez variálható. A nyár folyamán lehetőleg augusztus elejére kellene elkészülni a magyar fordításnak. Ha bármi kérdés lenne a szöveggel kapcsolatban Hadrévy Bori kolléganőmhöz, a program vezetőjéhez lehet fordulni hadrevy.borbala@onkentes.hu

Én várom a mielőbbi visszajelzéseket, hogy ki tudna ebben segíteni és melyik részt vállalná.

A segítséget előre is nagyon köszönjük.

E mellett szeretném elküldeni és megosztani a RÉS Alapítvány köszönetét. Mivel a múlt csütörtöki vállalati önkéntes programon többen is segítettek a klubból, a TESZÜNK Klub részére is készítettek egy köszönő táblát a családok átmenti otthonának lakói,, amit természetesen átadok majd alkalomadtán (fotója mellékelve).

Jó pihenést, feltöltődést a nyárra!

Köszönettel és üdvözlettel:

Nagy Brigitta

projekt asszisztens

Önkéntes Központ Alapítvány

Önkéntes munka – korrepetálás

Kedves Klubtársak!
Az Egyszülős Központ megkeresett bennünket azzal a kéréssel, hogy augusztus hónapban, esetleg már július végén is nagyon szeretnék, ha tudnánk segíteni korrepetálással hátrányos helyzetű gyerekek felkészítésében a pótvizsgára. Itt zömében általános iskola alsóbb osztályos tanulóiról van szó.  A foglalkozások helye az Üllői út és a Mária utca sarkán található központjuk közösségi tere.  Napközben néhány óráról lenne szó, megbeszélés szerint.
Aki nem nyaral, vagy unokát nyaraltat, és lenne ideje, kedve az ilyen jellegű önkénteskedéshez, kérlek írjatok nekem minél előbb, hogy összeköthesselek Benneteket az ottani munkatárssal a részletekért.
A másik megkeresés Bárányfelhő Terápiás és Gyermekfejlesztő Központból érkezett  (BARI) nyári táboraik bonyolításához kérnek segítséget. Az alábbiakban látjátok  az alapítvány vezetőjének levelét.:

Kedves Önkéntesek!

A Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központban egész nyáron várjuk a gyermekeket, különféle tematikus, fejlesztő és terápiás táborainkban. A foglalkozásokat minden hétköznap 07.00-17.00 óra között tartjuk, ezekre az időszakokra keresünk olyan lelkes, szorgalmas és segítő önkénteseket, akik a logisztikai feladatok ellátásában segítenék a gyermekekért végzett munkánkat. A szakembereink a fejlesztő foglalkozások előkészítését, megtartását és utómunkálatait tudják végezni, azonban néhány logisztikai feladatunk nem kerül megoldásra. (Tízórai előkészítése, mosogatás, gyermekek kísérete játszótérre, étterembe, játékos foglalkozásokon részvétel, stb.)
Hálásan köszönjük, ha ebben a támogató munkában segítséget kaphatunk Tőletek.
Az alábbi időszakokban van szükségünk segítségre:
2018. július 23-27. között mozgásos, beszédfejlesztő tábor 15 óvisnak, 5 mesetáborozónak)
2018. július 30-augusztus 3. között, szenzoros integrációs terápiás táborozóknak
Szeretettel várjuk a közös munkát!
További információk:
Vojnovics-Kun Lívia
+36707724408
A  táborok szervezését Simon Teréz (Teri) titkárságvezető látja el. A gyorsabb és hatékonyabb információáramlás és jelentkezés fogadása érdekében, akit érdekel ez a gyermekközpontú program és nyári szabadideje még van, őt kellene keresni.
Elérhetősége: baranyfelho@baranyfelho.hu, ill. +36/30/435-4170 telefon.
baranyfelho.fejleszto.gyermekkozpont

További szép, napsütéses nyarat mindenkinek!

Szeretettel

Alíz

Scholtzné Hibay Alíz

klubvezető
TESZÜNK Szenior Önkéntes Klub