Folyamatos segítő tevékenységeink

Idősek Barátai

Az Idősek Barátai program keretében az önkéntesek intézményekben vagy saját otthonaikban elszigetelten élő idős embereket látogatnak heti rendszerességgel. Látogatásaik során beszélgetnek az idősekkel, sétálni kísérik őket, esetenként kisebb segítséget nyújtanak (pl. gyógyszer kiváltása), társasjátékoznak, felolvasnak és más olyan, szabadidős jellegű tevékenységeket végeznek velük, melyekkel növekszik az idősek aktivitása és a világra való nyitottsága.

A Teszünk Klub önkénteseinek munkáját Klocknicer Erzsébet szervezi.

Önkéntes Központ Alapítvány

A klub önkéntesei az ÖKA számtalan rendezvényén vesznek részt.

Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok

Önkénteseink vállalták a könyvek, játékok rendezését, a kert frissitését, palántákat ültetnek és gondoznak a gyerekekkel. A kicsiknek mesélnek, rajzolnak, a nagyobbakkal közösen süteményeket készítenek, és sokat beszélgetnek!

 

 

Aladdin program

A programot a Képes Alapítvány dolgozta ki, jelenleg a klub felkészített önkéntesei működtetik. A program a generációk közötti  történetmesélés struktúrált és tervezett  módszerével a pályaválasztás, önálló életkezdés, generációk közötti konfliktusok, nehéz élethelyzetben lévő fiatalokat segíti.

A Teszünk Klub önkénteseinek munkáját Buday  Andrea szervezi.

 

 

Múzeumi Programok

Önkénteseink dolgoznak a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban.

 

Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Az egyesületben   négy fő önkéntesünk dolgozik , a Lámpás klubok tevékenységét segítik. Segítségünket a klub napokon igénylik a klub vezetők és a klub tagok.  Elvégezzük az adminisztrációs feladatokat, fogadjuk a klub tagokat és az érkező vendégeket. Segítséget nyújtunk a közlekedésben és a vendéglátásban. Minden klub havonta   több kulturális eseményen vesz részt. Az eseményen  nagy szükség van ránk, mert a klub tagjainak  egy része teljesen vak, így a közlekedésben sokat tudunk segíteni. Önkénteseink jól érzik magukat ezekben a kis közösségekben, szívesen vesznek részt a klubok életében.

A Teszünk Klub önkénteseinek munkáját Demjén Istvánné Margó szervezi .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.